Lid worden Leden login
6 juli 2019 Geen reacties

Par 3 kampioenschap op Golfbaan Weesp

Op zaterdag 6 juli 2019 werd er gestreden om de jaarlijkse titel GVN Par-3 kampioen. Het strijdtoneel was dit jaar de Par 3+ baan van Golfbaan Weesp. Wij zijn als GVN bijzonder hartelijk ontvangen door Gerhard van Galen en zijn team. Deze uitdagende golfbaan heeft 9 holes met elk twee teelocaties, hierdoor heb je echt de indruk dat je op 18 verschillende holes speelt. De holes zijn echte Par 3’s zoals je die ook op de grote baan tegenkomt. De 17e hole is de enige Par 4, maar door het afsnijden van de drivingrange (carry 155 meter) kan je de kans op birdie aanzienlijk vergroten. De totale Par van de baan is 55 met een lengte van 2328 meter voor de heren en 2294 meter voor de dames.

Het kampioenschap werd bepaald op basis van de beste bruto score over 18 holes. Uitholen is bij dat format verplicht, wat een extra dimensie toevoegt. Op 2 holes speelden we om de Leary.

De Leary op hole 4 werd door Gert van Bers gewonnen, deze hole bleek Gert bijzonder goed te liggen want de 3 keer (één keer voor fun na de ronde) dat hij deze holelocatie speelde sloeg hij hem 3 keer binnen 2 meter van de vlag.

Op hole 18, met een zéér lastige green om te raken, wist Ricardo Baptiste het als één van de weinige spelers de bal op de green te slaan waarmee hij de Leary verdiende.

In totaal zijn er 11 birdies gemaakt: Peter(1), Wim(2),Ricardo(2), Willem(1), Gert(1), Ed(2) en Mark(2).

Het echte kampioenschap ging over de beste bruto score, maar het is goed gebruik dat ook de beste netto scores een eervolle vermelding krijgen. De top 3 netto is gelijk aan de top 3 bruto maar door 0,1 verschil in de exact handicap is Ricardo Baptiste in het bruto kampioenschap Ed Petersen net voor gebleven. Met 5 slagen voorsprong op de nummer 2 is de terechte kampioen van 2019 Wim de Gids.

Netto top 3
Wim de Gids              1e met 53 netto
Ed Petersen                2e met 58 netto
Ricardo Baptiste       3e met 58 netto

Bruto top 3
Wim de Gids         1e met 62 bruto
Ricardo Baptiste      2e met 67 bruto
Ed Petersen               3e met 67 bruto

De volledige uitslag van het GVN Par 3 kampioenschap

Groet,

Mark de Kievith

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.